EPC certificaat

Energieprestatiecertificaat nodig voor uw verkoop of verhuring?

Wat is een EPC-certificaat en wanneer heb je het nodig?

Het energieprestatiecertificaat (EPC) drukt de kwaliteit van een woning inzake energie uit aan de hand van een kengetal. Hiermee kan de kwaliteit van verschillende gebouwen onderling vergeleken worden.
Met het EPC hebben de toekomstige bewoners zicht op de energetische kwaliteit van hun woning. Een woning van goede kwaliteit heeft lagere energiekosten, een comfortabeler gevoel  en levert een positieve bijdrage aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Een EPC moet verplicht aanwezig zijn vanaf het moment dat een woning te koop of te huur wordt aangeboden. De eigenaar van een woongebouw die zijn gebouw wil verkopen of verhuren moet een erkende energiedeskundige type A contacteren om er voor te zorgen dat een EPC beschikbaar is op moment dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden. Het EPC moet voorgelegd worden aan de (potentiële) kopers/huurders die de woning bezoeken.
Sinds Januari 2010 voert het Vlaams energieagentschap strengere controles op de naleving ervan uit en worden bij afwezigheid van een EPC boetes gegeven van minimum 500 tot maximum 5000 euro.

Prijzen

De prijs van het EPC is afhankelijk van het type bebouwing. U kunt ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte!

© Immo DICASA 2014, All rights reserved